Krijohet aleanca pëtr mbrojtjen ndaj inteligjencës artificiale 

auto_tek11475443370

Disa kompani të mëdha teknologjike i kanë bashkuar forcat në përpjekje për ta ndaluar një apokalips të shkaktuar nga inteligjenca artificiale.

Disa nga shkencëtarët dhe sipërmarrësit më të famshëm të teknologjisë, përfshirë këtu edhe profesorin Stephen Hawking dhe shefin ekzekutiv të ‘SpaceX’, Elon Musk, vazhdimisht na kanë paralajmëruar për rreziqet që mund të vijnë si pasojë e makinave inteligjente.

Tani kur kompjuterët po bëhen çdo ditë e më të sofistikuar është krijuar një partneritet i ri, që do të bëjë përpjekje për ta shmangur ndonjë katastrofë të së ardhmes dhe për t’u siguruar që përdorimi i inteligjencës artificiale do të mbetet në të mirë të njerëzimit.

‘Amazon’, ‘Facebook’, ‘Google’, ‘Microsoft’ dhe ‘IBM’ janë vetëm disa nga kompanitë, të cilat janë bashkuar për këtë mision, derisa pritet që numri kompanive të rritet vazhdimisht.

Kryesore
Të ngjashme

Leave a Response

Topi i futbollit që shihni më poshtë është projektuar që të funksionojë ...
Kompania gjigante e telefonave Android, lajmëron përdoruesit e saj se të hysh ...
Falë shpërthimeve të smartphone Galaxy Note 7 të kompanisë koreane Samsung, tani ...
Disa kompani të mëdha teknologjike i kanë bashkuar forcat në përpjekje për ...
Klienti i nevrikosur tha se kompania Apple kishte refuzuar ta rimbursonin dhe ...
Themeluesi i rrjetit më të madh social Facebook, Mark Zuckerberg, ka paraqitur ...
Hulumtuesit shkencor kanë shpenzuar dekada me radhë duke parë për rreziqet që ...
Për prindërit, fëmijët e të cilëve janë të varur nga interneti, apo ...
Whatsapp, tashmë ka gati opsionin e ri duke u bërë i padukshëm ...
Pas disa muajsh pritjeje, iPhone 7 dhe 7 plus dolën më në ...
Kamping në pyll? Ngjitje në mal? Shanset janë që ju të mos ...
Qytetarët e rajonit të Ballkanit ashtu sikundër shumë shpejt qytetarët e BE-së, ...
Dashamirët e orëve unikate të dorës mund të fusin dorën thellë në ...
Aplikacioni “Snapchat”, përpos kreativitetit, është edhe i rrezikshëm për përdoruesit e tij. ...
Kompania BlackBerry nuk do të prodhojë më telefonin e vet, duke i ...
Shefi i SpaceX, Elon Musk ka prezantuar një plan ambicioz për të ...
Google ka sjellë një aplikacion të ri YouTube Go, i dizenjuar posaçërisht ...
Samsung ka prezantuar smartfonin e ri, Galaxy On8. Ky telefon vjen me ...
HARTA E FAQES SHERBIME