Ja pajisja që zgjidh problemin e valëve të celularit në vende të largëta 

Screenshot_1

Kamping në pyll? Ngjitje në mal? Shanset janë që ju të mos keni sinjal celular, dhe kjo mund të jetë kritike në qoftë se ndodheni në vështirësi. Një pajisje e quajtur GoTenna është ndërtuar pikërisht për këtë dhe mund të lëshojë valë radio të gjata për t’ju ndihmuar të keni akses në celularin tuaj, edhe në zona të veçuara.

Produkti i lançuar në Kickstarter është një version më i vogël i GoTenna origjinal, i cili ju lejon të merrni mesazhe dhe njoftime në celularin tuaj përmes një aplikacioni, si dhe të dalloni pozicionin tuaj në një hartë offline.

Të dyja pajisjet mund të lidhen në smartfonë Anroid dhe iOS me anë të Bluetooth Low Energy dhe komunikojnë me njëra tjetrën me radio frekuenca.

GoTenna Mesh kërkon për frekuenca në spektrin ultrahigh (UHF), ndërsa GoTenna origjinale në spektrin e frekuencave shumë të vogla (VHF)

Çfarë e bën unike pajisjen është metoda që ajo përdor për të komunikuar edhe nëpërmjet pengesave dhe në largësi shumë të mëdha. Mesh lidhet automatikisht me pajisjen më të afërt GoTenna, dërgon aty mesazhin, pastaj e përcjell atë në të njëjtën mënyrë derisa arrin destinacionin e duhur. Personi që përdoret në këtë rast si ndërmjetës për transmetimin nuk mund ta lexojë mesazhin dhe madje nuk do ta dallojë nëse GoTenna e tij është përdorur.

Pra sa më i madh të jetë rrjeti i njerëzve që përdorin GoTenna aq më i lehtë bëhet edhe transmetimin i mesazheve.

Teknologjia shitet në Kickstarter për 179 dollarë./Indeksonline

Kryesore
Të ngjashme

Leave a Response

Topi i futbollit që shihni më poshtë është projektuar që të funksionojë ...
Kompania gjigante e telefonave Android, lajmëron përdoruesit e saj se të hysh ...
Falë shpërthimeve të smartphone Galaxy Note 7 të kompanisë koreane Samsung, tani ...
Disa kompani të mëdha teknologjike i kanë bashkuar forcat në përpjekje për ...
Klienti i nevrikosur tha se kompania Apple kishte refuzuar ta rimbursonin dhe ...
Themeluesi i rrjetit më të madh social Facebook, Mark Zuckerberg, ka paraqitur ...
Hulumtuesit shkencor kanë shpenzuar dekada me radhë duke parë për rreziqet që ...
Për prindërit, fëmijët e të cilëve janë të varur nga interneti, apo ...
Whatsapp, tashmë ka gati opsionin e ri duke u bërë i padukshëm ...
Pas disa muajsh pritjeje, iPhone 7 dhe 7 plus dolën më në ...
Kamping në pyll? Ngjitje në mal? Shanset janë që ju të mos ...
Qytetarët e rajonit të Ballkanit ashtu sikundër shumë shpejt qytetarët e BE-së, ...
Dashamirët e orëve unikate të dorës mund të fusin dorën thellë në ...
Aplikacioni “Snapchat”, përpos kreativitetit, është edhe i rrezikshëm për përdoruesit e tij. ...
Kompania BlackBerry nuk do të prodhojë më telefonin e vet, duke i ...
Shefi i SpaceX, Elon Musk ka prezantuar një plan ambicioz për të ...
Google ka sjellë një aplikacion të ri YouTube Go, i dizenjuar posaçërisht ...
Samsung ka prezantuar smartfonin e ri, Galaxy On8. Ky telefon vjen me ...
HARTA E FAQES SHERBIME