Nxirren 59 kafka nga një shpellë afër Kërçovës 

Maqedoni – Një shpellë në afërsi të Kërçovës e njohur si “Shpella e kafkave” mban mister fatin e së paku 59 personave, aq sa është numri i kafkave të nxjerra nga një ekip i posaçëm.

Nën udhëheqjen e Prokurorisë publike themelore të Gostivarit një grup ekspertësh i përbërë nga speleologë, arkeologë dhe antropologë kanë arritur të nxjerrin nga shpella plot 59 kafka dhe eshtra të tjerë njerëzish, transmeton Zhurnal.

Të gjitha eshtrat do të dërgohen në Institutin e mjekësisë ligjore në Shkup ku do të bëhet ekzaminimi i tyre me qëllim përcaktimin e shkaqeve të vdekjes dhe eventualisht, identiteti i këtyre personave, informon Zhurnal.

Banorët e zonës thonë se eshtrat ndodhen në shpellë prej afërsisht 50 viteve.

Kryesore
Të ngjashme

Leave a Response

Një tetovar ka gjetur një mënyrë, thënë shumë butë, të çuditshme për ...
Zëvendësministri plotësues i Ministrisë së Brendshme, Oliver Andonov, e shfrytëzon si makinë ...
Ushtria Çlirimtare Kombëtare përmes një komunikate me shkrim ka marr përgjegjësinë e ...
Dinko Velev, bullgari i njohur për fushatën e tij në kapjen e ...
Katër balerina shqiptare dhe një badigard, të cilët punonin në lokalin e ...
Mijëra njerëz kanë protestuar jashtë Parlamentit të Maqedonisë, në valën e re ...
Është deputetja më e re në përbërjen parlamentare të Maqedonisë, por duket ...
Mijëra njerëz kanë protestuar jashtë Parlamentit të Maqedonisë, në valën e re ...
Kreu i partisë në pushtet, Gruevski, mbrëmë  bëri të ditur  blerjen e ...
Qindra audio inçizime nga përgjimet në Maqedoni, ku dëgjohen biseda telefonike të ...
Disa të rinj maqedonas kanë rrahur brutalisht me shufra druri një të ...
Kjo është kënga që i kushtohet ish-kryeministrit dhe liderit të VMRO-DPMNE, Nikolla ...
Ka përfunduar për sot seanca gjyqësore për rastin e Kumanovës. Seanca ishte ...
Edhe këtë vit shkollor nxënësit shqiptarë do të mësojnë nga tekste shkollore ...
“Sot po them dy gjëra: zonjusha në fjalë është A.A. nga Shkupi, ...
Maqedoni – Një shpellë në afërsi të Kërçovës e njohur si “Shpella ...
Gjyqi i 37 personave të dyshuar si anëtarë dhe bashkëpunëtorë të një ...
Ndërmarrja publike e Qytetit të Shkupit “Ujësjellësi” në Maqedoni ka falur mbi ...
HARTA E FAQES SHERBIME