Skënderbeu rrëzon Karagjorgjen në Bujanoc 

Karagjorgje-Skenderbeu

Këshilli për marrëdhënie ndëretnike në Kuvendin e komunës së Bujanocit ka pranuar ndryshimin e emërimit të Sheshit Karagjorgje Petroviq në Sheshin Skënderbeu, transmeton Koha.net.

Siç njofton gazeta “Blic” e Beogradit, për propozim që sheshi kryesor i qytetit të marrë emrin Skënderbeu kanë qenë 3 një i atij rom, ndërsa kundër dy serbë e një rom.
Asamblistët e Bujanocit këtë vendim e kishin miratuar më 30 qershor me 22 vota për e 14 kundër.

Për kanë qenë asamblistë shqiptarë e kundër ata serbë.
Meqë për ndryshim emrit të sheshit të ka votuar edhe Këshilli për marrëdhënie etnike, vendimi dërgohet për miratim në Ministrinë përkatëse në Beograd.

Zëvendëskryetari i komunës dr Stojançe Arsiq thotë se vendimi është kontestues pasi që ai është bërë pa pëlqimin e palës serbe.
Boban Pavloviq, shef i Drejtorisë për financa shpreson se Ministria përkatëse nuk do ta respektojë vendimin e shumicës shqiptare.

Kryesore
Të ngjashme

Leave a Response

Qyteti lindor i Srebrenicës në Bosnje-Hercegovinë duket se është fituar nga kandidati ...
Arrestohet në pikëkalimin kufitar midis Malit të Zi e Serbisë, koloneli Radovan ...
Gazeta beogradase “Telegraf” duke raportuar për një nga reportazhet javore të RTV21 ...
Në garën e sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, kandidati serb ...
Në vitin 1993 është regjistruar një nga skandalet më të mëdha në ...
Shumë bashkëpunëtorë të Slobodan Millosheviqit edhe sot mbajnë poste. Dhe nuk pendohen ...
Kryeministri i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, gjatë një fjalimi në Asamblenë e Përgjithshme ...
Këshilli për marrëdhënie ndëretnike në Kuvendin e komunës së Bujanocit ka pranuar ...
Aleksandar Vuçiç nuk është ai lloj njeriut që i druhet ndryshimit të ...
Çifti aq shumë ishte i etur për seks saqë nuk u ka ...
Njëri ndër kriminelët më të mëdhenj, jo vetëm në Ballkan por edhe ...
Një grua ka tmerruar sot kalimtarët e rastit në Nish, ku në ...
Zyrtarë serbë vazhdojnë të komentojnë dhe të jenë të kënaqur me marrëveshjen ...
Të paktën këtë aspiron kryeministri serb, Aleksander Vuçiç për rajonin ballkanik. Për ...
Serbia kurrë nuk do ta pranojë pavarësinë e Kosovës, mirëpo kërkesat e ...
Policia e Serbisë në operacione të përbashkëta me policinë gjermane, për 13 ...
Kandidati serb për sekretar të përgjithshëm të OKB-së, Vuk Jeremiç, ka marr ...
Ambasadori serb në UNESCO-s dhe ish-ambasador i këtij vendi në Vatikan, Darko ...
HARTA E FAQES SHERBIME